Trimbeurt

De trimbeurt,


Allereerst werk ik altijd op afspraak en op de dag van de afspraak brengt u uw hond en krijgt hij/zij de tijd om eerst even rond te lopen en een beetje te wennen en te snuffelen.


Ondertussen overleg ik met u hoe u de hond in model wil hebben gebracht.

Ik werk ook volgens rasstandaard en houd natuurlijk rekening met de vachtsoort en uw wensen.


Ik neem uitgebreid alle rust en tijd voor uw hond, uw hond is ook alleen bij mij, het kan natuurlijk soms gebeuren dat een volgende hond er al eerder is en dan houd ik uiteraard goed in de gaten of het gaat samen, maar om zoveel mogelijk rust te behouden tijdens de trimbeurt werk ik een voor een.

In sommige situaties waar een hond bijvoorbeeld langer in bad moet en daarna nog wat kan rusten met een badjas, kan ik in overleg een hond bijplannen.

En voor de eigenaar met twee honden die mogen uiteraard samen gebracht worden.


Ik gebruik verschillende technieken,


Denk aan plukken met de hand of trimmes voor de ruwharige vachten,zoals oa de terriers en schnauzers en de bastaarden.


Knippen en scheren voor de vachten van oa de poedels, bichon's, maar ook de rasloze honden met een soortgelijke vacht.


Wassen en blazen voor de wolvachten van oa de berner sennen, keesachtigen en poolhonden, evt naplukken voor de lange bevedering en effileren van oa de setters en spaniels.


Maar ook voor de kortharige vachten is een was en blaasbeurt tijdens de verhaarperiode's een must, een hele hoop los haar wordt ermee verwijderd en uw hond is daarna weer heerlijke fris.


De trimbeurt is inclusief nagels knippen, twee keer wassen met de shampoo die het best afstemt op de huid en vacht van uw hond en indien nodig gebruik ik ook condiotioner.


Tenslotte geef ik u ook advies hoe u thuis de vacht het beste kan onderhouden en hoe vaak de trimbeurt het beste bijgehouden kan worden.


Mocht u nog vragen hebben dan hoor ik het graag!
Trimsalon Happy Days